woensdag 19 februari 2020

Thema: Jules is ziek!

We kwamen op maandag binnen in de klas, maar er was iets mis met Jules! Hij had allemaal rode stippen op zijn gezicht! Wat zou er zijn met Jules? Moet hij naar de dokter? Jules was ziek!!! 

De peuters gingen meteen aan de slag om Jules beter te maken. Ze verzorgden Jules in het doktershoekje en zijn stippen gingen al vlug terug weg. 

We knutselden Jules met rode stippen. We deden dit door met een wattenstaafje te stempelen. Nadien mochten we met waterverf Jules zijn gezicht inschilderen. 

We maakten van de plasticine allemaal pilletjes die we in een pillendoosje konden stoppen. Er lagen in de ontdekbak 'echte' pillen die we in het juiste doosje mochten steken. 

Met spuitjes experimenteerden we! We deden verf in het spuitje en mochten het nadien allemaal op het blad spuiten! Wat vonden we dat leuk! 

Jules was nog altijd niet helemaal genezen, daarom belde juf naar de dokter. De dokter (tante van Ferre) kwam langs bij ons in de klas. Ze onderzocht Jules en toonde heel wat doktersspullen aan de peuters. We waren allemaal erg onder de indruk! Heel erg bedankt om langs te komen bij ons in de klas! 

Jules was niet enkel ziek tijdens deze weken, maar had ook nog zijn been pijn gedaan... Hij was gevallen over een bananenschil, ook Caspo en Dribbel hadden zich heel erg veel pijn gedaan. Er zat niets anders op dan de ziekenwagen te bellen, want ze konden alle drie niet meer stappen op hun been/pootje. Plots kwam de ziekenwagen opgereden bij ons op school! Wat een leuke ervaring! We hielpen om de drie poppen te verzorgen. 

Om de foto's te bekijken kan u op de link klikken! Veel kijkplezier! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten