zaterdag 22 februari 2020

Thema: Jules viert carnaval!


We kwamen maandag binnen in de klas, maar schrokken van Jules. Hij had hele gekke kleren aan... Wat had Jules nu aan? Waarom droeg hij zo'n gekke clownskleren? .... Het is bijna CARNAVAL!

Jules had niet alleen verkleedkleren aan, maar hij had ook een hele grote koffer meegebracht. Wat zou er in die koffer zitten? We deden de koffer heel voorzichtig open en zagen toen dat er allemaal verkleedkleren in lagen. We begonnen meteen met het passen en het bekijken van de kleren.

We wilden net zoals Jules ook graag een clown worden. We schilderen een strik in verschillende kleuren. We moesten mooi tussen de lijnen proberen te schilderen. Dit was nog een beetje moeilijk! Daarna maakten we ook een clowns-/Bumbahoed.

Er stond in de klas ook een ontdekbak met confetti en serpentines in. We vonden het heel leuk om met de confetti te gooien (in ons haar, in de bak, ...)! In het huisje mochten we ons in allerlei verschillende figuren verkleden! We werden een pandabeer, tijger, piraat, superheld, prinses, ...!

We speelden een spel met hoeden. Alle kinderen verloren hun hoedje en we hielpen hen om de juiste hoed terug te krijgen. We keken goed naar de vorm van de hoed en het kleur van het kindje haar trui. Zo kregen alle kindjes de juiste hoed terug.

Op vrijdag vierden we carnaval in de klas! Alle peuters waren héél mooi verkleed!!! We aten popcorn, werden geschminkt en wandelden in de straten! We vonden het super leuk!

Kijken jullie even mee naar de foto's?

Klik hier om de foto's te bekijken!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten