woensdag 19 februari 2020

Thema: Licht en donker

Op maandag zijn er 5 nieuwe kindjes gestart bij ons in de klas. Welkom Vigo, Diego, Amber, Lewis en Ferre!

We knutselden tijdens het thema licht en donker de dag en de nacht. We schilderden met blauwe verf om de blauwe lucht na te bootsen. Op de ommezijde maakten we de nacht. Dit deden we door te wrijven met houtskool, daar werden onze handen wel wat vuil van...!

Alle peuters brachten een lichtje mee. We experimenteerden op de grond, op het plafond, ... met ons lichtje. Ons huis was omgetoverd tot een gezellig donker hoekje. Er hingen lichtjes, fluorescerende voorwerpen, boekjes, kussens, ...

We sorteerden de zon en de maan van klein naar groot in het donker. Samen met de dribbelklas gingen we samen naar de turnzaal. Daar was het helemaal donker... Dat was een beetje eng! We experimenteerden met onze lichtjes, deden samen een dansje, zochten een voorwerp in het donker en op het einde waren we juf Femke kwijt! We zochten juf Femke in het donker, dat was niet zo makkelijk!

Tot slot maakten we van twee papieren bordjes een kleine lamp. We mochten sterren uitprikken en schilderden onze borden in een kleur die we zelf mooi vonden.

Klik hier om de foto's te bekijken!

Veel kijkplezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten